Despre noi

Cine suntem?

AMoS – Alianța pentru Mobilitate Socială este un grup format din 3 organizații non-guvernamentale conduse de o viziune a tinerilor care prin fiecare activitate, inițiativă și proiect nou pe care îl organizează își dorește să contribuie la dezvoltarea potențialului tău și dezvoltarea comunității din care provii. Considerăm că societatea are nevoie pe multe paliere de oameni dispuși să producă schimbarea, iar AMoS își propune să adune o comunitate de oameni dispuși să o realizeze.

Grup format din trei organizații

Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică

Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică urmărește consolidarea societății civile la nivel local pe mai multe planuri:

  • formarea de atutidini democratice prin implicarea tinerilor în voluntariat;
  • dezvoltarea de parteneriate între organizații locale;
  • sprijin pentru instituții publice în coagularea societății civile.

Tipuri de proiecte derulate: consilii locale ale tinerilor, tabere de management non-profit, dezvoltare de infrastructură comunitară, întâlniri comunitare cu ONG-uri, grupuri informale, campanii, instuții publice și alți actori ai societății civile, studii și cercetări sociale.

Asociația The Da Vinci System

The Da Vinci System este o organizație pentru tineret care oferă tinerilor din Comunitatea Urbană Arieș oportunitățide dezvoltare în domenii insuficient deservite. Având un istoric de opt ani de implicare, asociația a contribuit la formarea a întregi generații de tineri implicați, prin intermediul inițiativelor civice și de educație non-formală.

Tipuri de proiecte derulate: Inițiative care dezvoltă skill-uri STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) sau hard skills precum stăpânirea unor softuri de editare (Adobe Illustrator,  Photoshop, Premiere Pro, After Effects, etc.), programare, web development.

Asociația Civic Arieș

 CIVIC Arieș își dorește să faciliteze transmiterea de informații, accesarea de granturi și parteneriatele între organizații. Asociația vine în sprijinul societății civile din Zona Arieș. Scopul ei este de a coagula comunitatea locală de ONG-iști. CIVIC Arieș este un prim pas în a conecta cât mai multe organizații care au activitate în această arie geografică. Astfel este facilitat parteneriatul între organizațiile care își doresc să facă lumea un loc un pic mai bun, prin activități pe plan local.

Valorile AMoS

Sustenabilitate

Încercăm să extragem din toate lucrurile prin care trecem resurse sustenabile, care să ajute organizația pe viitor să ofere cât mai multe posibilități membrilor ei pentru a se dezvolta și a schimba comunitatea din care fac parte.

Solidaritate

Înțelegem cât de dificil este drumul către reușită, de aceea încercăm să fim puncte de sprijin și ajutor unii pentru ceilalți, indiferent de cât de mari sunt problemele cu care ne confruntăm.

Stoicism

Munca perseverentă e una din specialitățile noastre, credem că să încerci constant să îți depășești propriile limite și să îți investești cât mai mult din timp și energie în a munci la ceea ce îți dorești este extrem de important.

Dă click pe butonul de mai jos și vezi inițiativele tinerilor din zona Arieș!